Pages

Tuesday, February 18, 2014

குழந்தைக்கு ஏன் நல்லது? - பாட்டி வைத்தியம்

*****காலையில் குழந்தைகள் கண் விழித்தவுடன் நல்ல அக்மார்க் தேனில் ஒரு சொட்டு நாக்கில் தடவவும். தேன் உடல் வளர்ச்சிக்கு இயற்கை அளித்த ஓர் அற்புதமான வரப்பிரசாதம். பொதுவாகவே வசம்பு போடுவதால் குழந்தைக்கு நாக்கு தடித்து சீக்கிரம் பேச்சு வராமல் இருக்கும் என்பார்கள். ஆனால், தேன் தடவுவதால் நாக்கு புரண்டு சீக்கிரம் பேச்சு வரும்.

*****தினமும் இரவில் விள்கேற்றியவுடன் சுட்ட வசம்பைக் கல்லில் உரைத்து குழந்தைக்கு ஒரு சங்கு குடிக்கக் கொடுத்து, சிறிது தொப்புளைச் சுற்றி தடவுங்கள். பின் ஒரு வெற்றிலையில் எண்ணெய் தடவி அதை விளக்கில் காட்டி வாட்டி, பொறுக்கும் சூட்டில் அந்த இலையை குழந்தையின் தொப்புள் மேல் போட்டால் அசுத்த காற்றெல்லாம் வெளியேறி, வயிறு உப்புசம் இல்லாமல் இருக்கும்!

*****நாட்டு மருந்துக் கடையில் மாசிக்காய் என்று கிடைக்கும். அதை வாங்கி சாதம் வேகும்போது, அதோடு போட்டு எடுத்து உலர்த்தி வைத்துக் கொள்ளவும். குழந்தையைக் குளிப்பாட்டும் போது, நாக்கில் தடவி வழித்தால் நாக்கில் உள்ள மாவு அகன்று குழந்தை ருசித்துப் பால் சாப்பிடும்.

*****சில குழந்தைகள் அடிக்கடி வாந்தி எடுக்கும். அதற்கு வேப்பார்க்குத்துளி, அரை மிளகு, ஒரு சீரகம், ஒரு ஸ்பூன் ஓமம், ஒரு பல் பூண்டு இவற்றை அம்மியில் தட்டி துளி வெந்நீர் விட்டுப் பிழிந்து வடிக்கட்டி ஊற்றினால் வாந்தி சட்டென்று நின்றுவிடும்.

*****குழந்தை அடிக்கடி வெளிக்குப் போனால், சுட்ட வசம்பை இரண்டு உரை உரைத்து ஊற்றினால் நின்று விடும்.

*****குழந்தை தினமும் இரண்டு, மூன்று முறை மலங்கழிக்க வேண்டும். இல்லாமல் கஷ்டப்பட்டால், முதலில் ஒரு பாலாடை வெந்நீர் புகட்டிப் பார்க்கவும். அப்படியும் போகவில்லை என்றால் ஐந்தாறு விதையில்லாத உலர்ந்த திராட்சைகளை வெந்நீரில் ஊறப்போட்டு கசக்கிப் புகட்டினால் ஒரு மணி நேரத்தில் போய்விடும். மலங்கட்டி அவஸ்தைப்பட்டால் விளக்கெண்ணையோ, வேறு மருந்துகளோ தர வேண்டாம். ஆசனவாயில் வெற்றிலைக் காம்போ சீவிய மெல்லிய சோப் துண்டோ வைத்தாலே போய்விடும்.

*****பிறந்த குழந்தைக்கு தலைக்கு ஊற்றியதும், கால் கஸ்தூரி மாத்திரையை தாய்ப்பாலில் கரைத்து ஊற்றினால் சளிப்பிடிக்காது. ஒவ்வொரு மாதமும் கால், கால் மாத்திரையாக அளவைக் கூட்டிக் கொள்ளலாம். ஒரு வயதுக்கு மேல் துளசி, கற்பூரவல்லி இலைகளை வெந்நீரில் கொதிக்க வைத்து வடிகட்டிக் கொடுத்தால் சளிப் பிடிக்காது, இருந்தாலும் அகன்று விடும்.

*****குழந்தைகளுக்கு பேதிக்குக் கொடுப்பது எண்ணெய் தேய்த்து ஊற்றுவது, காதில் மூக்கில் எண்ணெய் விடுவது இதை அறவே தவிர்த்து விடவும்.

*****குழந்தைக்கு சளி பிடித்து இருந்தால் தேங்காய் எண்ணெயை சுடவைத்து, பூங்கற்பூரம் போட்டு உருக்கி, ஆற வைத்துத் தடவினால் போதும், சளி இளகிக் கரைந்து விடும்.

*****தினமும் குடிக்க காலையும், மாலையும் இரண்டிரண்டு சங்கு வெந்நீர் கொடுங்கள். குழந்தையின் உடம்பு கலகலவென்று இருக்கும்.

*****குழந்தைக்கு உடல்நிலை சரியில்லாமல் இருந்து குளிப்பாட்டாத நாட்களில் வெந்நீரில் யுடிகோலோன் போட்டு குழந்தையைத் துடைத்து பவுடர் போட்டு சுத்தமாக வைத்துக் கொள்ளவேண்டும்.

Akki Roti

Akki Roti
Ingredients    

    Bell Pepper ‘Green capsicum’ 1 large
    Methi Leaves small bunch
    Dill small bunch
    Rice flour 1 1/2 cup
    Green chillies 1 ‘finely chopped’
    Coriander ‘finely chopped’
    Steamed rice - 2 tblsp
    Cumin seeds 1 tsp
    Salt to taste
    Water for mixing.

   
Method of cooking      

Grate bell pepper and add to the rice flour.

Add chopped dill and methi leaves.

Then add chillies, coriander, salt, jeera and mix well. The consistency of the mixture should be such that it can be patted on a girdle.

Then take a ball of mixture and pat it on a greased tawa in a circular pattern with your fingers.

Then pour some oil around and heat until the bottom of roti turns golden brown.

Turn and repeat the same.

Method of Serving    
Serve this hot with chutney or Yogurt.

Sunday, February 16, 2014

Bandhgobhi Ghughras

Bandhgobhi Ghughras
Ingredients    

For the dough

    250 Grams Whole-Meal Flour
    2 Tablespoons Ghee
    1/2 Teaspoon Salt

For the stuffing

    4 Teacups Finely Chopped Or Grated Cabbage
    2 Tablespoons Chopped Coriander
    2 Teaspoons Raisins
    2 Tablespoons Grated Fresh Coconut
    2 Teaspoons Lemon Juice
    2 Teaspoons Sugar
    Salt To Taste
    To Be Ground Into A Chilli-Ginger Paste
    4 Green Chillies, Chopped
    12 Mm. 1 inch Piece Ginger

Other ingredients

    Oil For Deep Frying

   
Method of cooking    
For the dough

Mix the flour, ghee and salt. add enough water to make a semi-stiff dough and knead well.
For the stuffing

Sprinkle salt on the grated cabbage and keep aside for 15 minutes. Then squeeze out the water by pressing with the hands.

Add the coriander, raisins, coconut and chilli-ginger paste and mix well. Check the taste. Add the lemon juice, sugar and salt if required.
How to proceed

Divide the dough into 25 balls and roll out into small rounds. Put the stuffing in the center of a round, gather the edges on the top and press well to close the round. Repeat with the remaining rounds.

Deep fry in oil.

Method of Serving    
Have hot with chutney.

Achari Mutton Recipe

Ingredients    

    1/2 Cup Coriander Leaves Chopped
    1/2 Tsp Fenugreek Seeds
    1 Tsp Fennel Seeds
    1/2 Tsp Cumin Seeds
    800 Gms Mutton
    1 Tsp Turmeric Powder
    8 Red Chillies Whole
    1 Tsp Red Chilli Powder
    4 Medium Tomatoes
    5 Cloves
    1 Tsp Onion Seeds
    7 Tblsp Mustard Oil
    2 Tblsp Ginger Chopped
    4 Medium Onions
    Salt To Taste
    1 Tblsp Garlic Chopped
    1 Tsp Mustard Seeds

   
Method of cooking    

Wash And Cut The Mutton Into 11/2'' Cubes.
Take Off And Cut The Onions.
Cut The Tomatoes.
Roast The Whole Spices Separately And Grind Everything Coarsely.
Heat Up Oil In A Thick-Bottomed Pot To Smoking Point, Cool And Again Heat Up The Oil And Stir Fry The Onions Till Brown.
Mix In The Cut Ginger-Garlic.
Mix Well.
Mix In Coarsely Ground Masala Powder.
Stir Fry For Half A Minute, Stirring All The Time.
Mix In Mutton, Stir Fry On High Flame Heat Up Till Mutton Pieces Are Well Browned.
Mix In The Tomatoes, Turmeric Powder, Red Chilli Powder And Salt And Mix Well.
Stir Fry Till Oil Leaves The Masala.
Mix In Sufficient Quantity Of Water ‘About 21/2 Cups’, Bring It To A Boil And Cover.
Stir Fry Till The Mutton Is Fully Done.
Adjust The Flavor And Serve Hot Decorated With Coriander Leaves.

Method of Serving    
Serve Hot.

  

Saturday, February 15, 2014

Aloo Ke Masaledar Lacche Recipe

Ingredients    

1/2 Tsp Red Chilli Powder
Oil For Frying
Salt To Taste
8 Big Size Potatoes
1/2 Tsp Cumin Powder
1/4 Tsp Dry Mango Powder
1/2 Tsp Chaat Masala

   
Method of cooking    

Take Off The Potatoes, Wash And Cut Into Fine Matchsticks Or Grate.
Soak In Cold Water For At Least 1 Hour, Changing The Water Twice.
Remove And Pat Dry On A Towel.
Heat Up The Oil In A Kadhai Over Moderate Heat.
Mix In A Handful Of Potato Matchsticks At A Time And Fry, Stirring Constantly To Keep Them Separate.
Remove When They Are Pale Golden And Spread On An Absorbent Paper To Take Off Excess Oil.
Mix Everything Salt, Red Chilli Power, Cumin Powder, Dry Mango Powder And Chaat Masala.
Sprinkle This Masala Mixture Over The Fried Potatoes While They Are Still Hot.
Serve Like That Or Cool And Store In An Airtight Container.
It Will Keep For A Week.

Method of Serving    
Serve Chilled.

Thursday, February 13, 2014

Potato Croquettes

Ingredients    

    1/2 Potatoes
    1 Onion
    1tsp Chilli Powder
    Left Over Rice
    Salt

   
Method of cooking    

Boil The Potatoes Mash Them Along With The Left Over Rice.
Chop The Onions Finely. Add Chilli Powder And Salt.
Make It Into Cylinderical Shape And Fry It In Oil.

Method of Serving    
Serve Hot With Tomato Sauce.

Important for your health…. Please go through…

v     Reduce volume of tea intake;

v     Do not eat bread which has JUST been toasted;

v     Stay a distance from your charger;

v     Drink more water in the morning, less at night;

v     Do not drink coffee twice a day;

v     Reduce your volume of oily food;

v     Best sleeping time is from 10 at night to 6 at the morning;

v     Do not have HUGE meals after 5pm;

v     Do not take alcohol more than a cup daily;   J J J ..

v     Do not take capsules with cold water;

v     Do not lie down immediately after taking medicine before sleeping;

v     Have 8 hours sleep. Lack of it will make a person stupid;

v     People who get used to napping will not get old easily;

v     When battery left last grid, do not answer the phone. The
radiation is 1000 times;

v     Answer the phone with your left ear. It'll spoil your brain
directly if you use your right ear;

v     Do not use earphone for long time. Rest your ear a while after 1 hour.